Hrvatski English Deutsch Česky Spain

Kucni red


Kako bismo Vam osigurali ugodan boravak i otklonili moguce nesporazume, molimo da se upoznate s kucnim redom. Prilikom potvrde rezervacije podrazumijeva se da ste upoznati s njegovim tockama i s njima suglasni te da cete ih se u potpunosti pridržavati. Nepridržavanje pravilnika o kucnom redu može rezultirati otkazom rezervacije i naplatom pune cijene boravka, bez obzira na eventualni raniji prisilni odlazak. 
   

1.   Kako bi domacin mogao prijaviti boravak, po dolasku u smještajnu jedinicu gosti mu trebaju predati osobne dokumente za sve osobe (putovnice ili osobne iskaznice, voucher) i platiti ostatak svote za smještaj. Osobni dokumenti gostu moraju biti vraceni unutar 24 sata.

2.   Tijekom boravka, za sve informacije i pomoc domacin gostu stoji na usluzi.

3.   Gosti su odgovorni za red i cistocu smještaja i obavezni su ih održavati. Domacin nije dužan cistiti i pospremati za vrijeme boravka gostiju, niti iznositi smece iz smještajnih jedinica.

4.   Domacin ce promijeniti posteljinu svakih 7 dana.

5.   Gosti su sami dužni brinuti se za svoje stvari i dragocjenosti ostavljene u smještajnim jedinicama, a vlasnik ne odgovara za njihov eventualni nestanak. Kada izlaze vani, gosti obavezno moraju zakljucati vrata i zatvoriti prozore.

6.   U odsutnosti gosta domacin nema pravo ulaziti u iznajmljenu smještajnu jedinicu. Iznimka su osobite okolnosti zbog kojih je neophodno uci - radi opasnosti i sprjecavanja nastanka štete. O svom ulasku vlasnik je dužan izvijestiti gosta u njihovom prvom sljedecem kontaktu. U slucaju opravdane sumnje domacina da je napravljena šteta, gosti su obavezni omoguciti mu ulazak u smještajnu jedinicu radi provjere situacije.

7.   Kucne ljubimce gosti u smještajnu jedinicu mogu uvesti samo uz dopuštenje domacina. Dovodenje kucnih ljubimaca bez prethodne najave u rezervaciji nije dopušteno, a u takvom slucaju vlasnik stana i agencija imaju puno pravo gostu otkazati smještaj. Gost je obavezan paziti da kucni ljubimac ne hoda po namještaju i ne nanosi štetu te odmah ocistiti njegov izmet u apartmanu, dvorištu, kuci, njezinoj neposrednoj blizini i na plaži. Ako je prethodno bilo dogovoreno da ce kucni ljubimac boraviti izvan objekta, strogo je zabranjeno držati ga u smještajnoj jedinici.

8.   U smještajnu jedinicu nije dopušteno unositi oružje, lako zapaljive i eksplozivne tvari, tvari s jakim ili neugodnim mirisom te bilo koje sprave za pripremu hrane (kuhalo i sl.) ili druge elektricne aparate (ventilator i sl.) bez dozvole vlasnika.

9.   Molimo goste da cuvaju iznajmljenu smještajnu jedinicu i odnose se obzirno prema namještaju i opremi u interijeru i eksterijeru kuce. Nije dozvoljeno premještati namještaj iz jedne prostorije u drugu ili iznositi opremu iz interijera u drugu smještajnu jedinicu, izvan kuce ili na plažu.

10. Kada izlazi iz smještajne jedinice, gost obavezno mora zatvoriti suncobrane, tende (sjenila), iskljuciti rasvjetu, elektricne naprave, plinske instalacije i zatvoriti slavine. Posebno treba paziti da se nepotrebno ne ostavlja upaljen klimatizacijski uredaj dok gost nije u smještajnoj jedinici te da ga ne koristi uz otvorene prozore i vrata. Zabranjeno je hladenje hrane i napitaka tekucom vodom. Takoder je zabranjeno bacati otpatke u zahodske školjke, umivaonike i druga mjesta koja nisu za to predvidena, u što su ukljuceni i dvorište te neposredna blizina kuce.

11. U interijer i eksterijer smještajne jedinice strogo je zabranjeno dovoditi osobe koje nisu korisnici tog smještaja. Ukoliko budu pronadene osobe koje nisu registrirane ili najavljene prilikom rezervacije, domacin i agencija imaju puno pravo otkazati smještaj svim gostima. Gosti iz drugih stanova u kuci ili iz drugih kuca koje nisu u vlasništvu domacina nemaju pravo boravka u smještajnoj jedinici bez njegovog izricitog dopuštenja.

12. Gost koji namjerno ili nehotice pocini kvar ili štetu na imovini, morat ce domacinu nadoknaditi puni iznos nastale štete.

13. Ukoliko gost na dan dolaska u rezervirani smještaj stiže nakon 20:00 sati, obavezan je prethodno nazvati vlasnika objekta te najaviti kasni dolazak, kako bi se izbjegla situacija da domacin, uz pretpostavku da gosti nece doci, u smještajnu jedinicu primi druge goste. Ukoliko gost ne javi kasniji dolazak (poslije 20:00 sati), domacin ce smatrati da je gost otkazao smještaj.

14. Na dan odlaska gosti smještajnu jedinicu trebaju napustiti do 10:00 sati kako bi bila ocišcena i pripremljena za druge goste koji dolaze poslije i imaju pravo ulaska od 14:00. Objekt koji je gost unajmio dužan je ostaviti u stanju u kakvom ga je zatekao na dan dolaska - urednog i neoštecenog.

15. Od 23:00 sati do 8:00 sati vrijeme je nocnog mira, a od 14:00 sati do 17:00 sati vrijeme popodnevnog mira. Molimo goste da u tom vremenu ne smetaju domacinu i njegovim susjedima, kao ni drugim gostima u kuci.

16. Gostu koji se ne pridržava kucnog reda i remeti mir može se otkazati smještaj. Ako domacin zbog povrede pravila kucnog reda gostu otkažu smještaj, ne vracaju mu uplaceni iznos, bez obzira na skraceni boravak.

S pocetkom korištenja smještaja podrazumijeva se da je gost upoznat s kucnim redom i da pristaje na ovdje istaknute obaveze i uvjete. Svi sporovi koji se ne mogu interno riješiti s domacinom bit ce riješeni intervencijom policije ili suda u Makarskoj. Sve reklamacije uzimaju se u obzir samo ako su prijavljene za vrijeme boravka. Naknadne reklamacije ne uvažavamo.