Hrvatski English Deutsch Česky Spain

Upoznajte svoje domaćine


DUBRAVKA - porijeklom je iz Pučišća s otoka Brača. Završila je dva pedagoška fakulteta te radila kao teta u vrtiću. Osvajala je brojne nagrade potičući kreativnost kod djece. Govori i piše na francuskom. Nakon odlaska u mirovinu kreativnu enegriju je usmjerila na pisanje te je postala plodna čakavska pjesnikinja. Izdala je knjigu "U Pučišku valu kuštat" i upravo je izdana knjiga pjesama za djecu "Bubamara I". Pjesme su objavljene u mnogim časopisima, knjigama, zbornicima i internetskim portalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Također je osvajala i brojne nagrade za čakavsku poeziju ali se također istaknula i u haiku poeziji. Trenutno u pripremi ima još jednu knjigu na čakavici. Vjerojatno ćete s njom koji put popiti kavu u hladovini...   

MILIVOJ - pravi Podgoranin. Rodom i rođenjem. Završio pedagošku srednju školu te kratko vrijeme radio kao učitelj. Radni vijek je proveo u hoteskom poduzeću Podgora. Strastveni ribolovac sa brojnim osvojenim nagradama a također je svojevremeno osvajao nagrade u natjecanju u bućama (balotama, tradicionalnom dalmatinskom sportu).Odlično sprema hranu na roštilju te mu se možete obratiti za savjet. U zimskom periodu vrijeme provodi u maslinama i radi odlično maslinovo ulje. Također voli praviti domaću orahovicu, rakiju od naranče ili od žižule. Žižula je rijetko drvo, ima ga samo u Dalmaciji, a okus rakije bude sličan whiskeyu. Snalazi se na Češkom, Slovačkom, Poljskom i Ruskom jeziku.   

LUKA -  ugostitelj po struci, radi kao konobar. Voli putovati po svijetu i upoznavati nove kulture. Snalazi se s jezicima, govori Engleski i Norveški. 

RATKO - inženjer građevine i prometa, radi na željeznici, živi u Splitu. Snalazi se sa Google Translator-om na svim jezicima, govori Engleski. Uređuje ovu web stranicu, odgovara na vaše upite.
    
Ostali u našoj velikoj obitelji, su svi također nasmijani i vole komunikaciju :)