Hrvatski English Deutsch Česky Spain

Upoznajte svoje domacine


DUBRAVKA - porijeklom je iz Pucišca s otoka Braca. Završila je dva pedagoška fakulteta te radila kao teta u vrticu. Osvajala je brojne nagrade poticuci kreativnost kod djece. Govori i piše na francuskom. Nakon odlaska u mirovinu kreativnu enegriju je usmjerila na pisanje te je postala plodna cakavska pjesnikinja. Izdala je knjigu "U Pucišku valu kuštat" i upravo je izdana knjiga pjesama za djecu "Bubamara I". Pjesme su objavljene u mnogim casopisima, knjigama, zbornicima i internetskim portalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Takoder je osvajala i brojne nagrade za cakavsku poeziju ali se takoder istaknula i u haiku poeziji. Trenutno u pripremi ima još jednu knjigu na cakavici. Vjerojatno cete s njom koji put popiti kavu u hladovini...   

MILIVOJ - pravi Podgoranin. Rodom i rodenjem. Završio pedagošku srednju školu te kratko vrijeme radio kao ucitelj. Radni vijek je proveo u hoteskom poduzecu Podgora. Strastveni ribolovac sa brojnim osvojenim nagradama a takoder je svojevremeno osvajao nagrade u natjecanju u bucama (balotama, tradicionalnom dalmatinskom sportu).Odlicno sprema hranu na roštilju te mu se možete obratiti za savjet. U zimskom periodu vrijeme provodi u maslinama i radi odlicno maslinovo ulje. Takoder voli praviti domacu orahovicu, rakiju od narance ili od žižule. Žižula je rijetko drvo, ima ga samo u Dalmaciji, a okus rakije bude slican whiskeyu. Snalazi se na Ceškom, Slovackom, Poljskom i Ruskom jeziku.   

LUKA -  ugostitelj po struci, radi kao konobar. Voli putovati po svijetu i upoznavati nove kulture. Snalazi se s jezicima, govori Engleski i Norveški. 

RATKO - inženjer gradevine i prometa, radi na željeznici, živi u Splitu. Snalazi se sa Google Translator-om na svim jezicima, govori Engleski. Ureduje ovu web stranicu, odgovara na vaše upite.
    
Ostali u našoj velikoj obitelji, su svi takoder nasmijani i vole komunikaciju :)